De tijdloze schoonheid van een Scandinavische keuken

De tijdloze schoonheid van een Scandinavische keuken

De Scandinavische keuken, geïnspireerd door de eenvoud, functionaliteit en elegantie van het Scandinavische design, verovert al jarenlang de harten van designliefhebbers wereldwijd. Geïnspireerd door de adembenemende natuur van de Noordse landen, is het geen verrassing dat deze stijl zo geliefd is. De unieke charme van een Scandinavische keuken is niet onopgemerkt gebleven. Ontdek de mogelijkheden met een keuken in Scandinavische stijl bij Tieleman Keukens.

Magazine aanvragen

Kenmerken van de authentieke Scandinavische keuken

Het minimalistische design van een Scandinavische keuken straalt rust en charme uit. In een Scandinavische keuken wordt er vaak gebruik gemaakt van de kleur wit als basis. Deze kleur oogt ruimtelijk en geeft een frisse uitstraling! Echter kunt u uw eigen twist aan uw Scandinavische keuken geven door gebruik te maken van subtiele pasteltinten. Bovendien vormen natuurlijke materialen, zoals hout en steen, kenmerkende elementen in een keuken in Scandinavische stijl.

Wit minimalistische keuken in Scandinavische stijl
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Oorsprong van de Scandinavische keukenstijl

De geliefde Scandinavische stijl is geen nieuwkomer in het rijtje. Voor het ontstaan van deze designstroom nemen we je mee naar Denemarken in het begin van de vorige eeuw. Daar ontstond een tijdschrift genaamd Skønvirke, wat “sierlijk werk” betekent in het Deens. De jaren hierna kwam deze beweging - mede door de Stockholm Exhibition in 1930 - langzaam op gang. Ontwerpers als Bruno Matsson, Arne Jacobsen en Hans J. Wegner zorgden voor de doorbraak van de designstroming in 1950. Ondanks de verschillende tijdperken die het design heeft gekend, zijn de uitgangspunten van de Scandinavische stijl onveranderd gebleven. Praktisch, minimalistisch en stijlvol. 

Lichtroze Scandinavische keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Hygge: de gezellige sfeer van een Scandinavische keuken

Ondanks de eenvoud die de keuken kenmerkt, straalt de Scandinavische keuken hygge uit. Dit is Deens voor gezelligheid en plezier. Juist omdat de keuken zo minimalistisch is, worden opvallende details gebruikt om een persoonlijke touch aan te brengen. Dit is makkelijk gedaan door een leuke vaas aan te brengen of een opvallende lamp op te hangen. Door het gebruik van vloerkleden of accessoires met natuurlijke motieven creeërt u ook warmte in uw keuken. In Scandinavië zien ze de keuken namelijk niet alleen als een plek om te koken, maar ook als een plek om samen te komen en tijd door te brengen met je dierbaren!

Een Scandinavische keuken: less is more

Een Scandinavische keuken is functioneel en praktisch ingericht om de ultieme kookervaring te bieden. De keukenapparatuur, zoals koelkasten, ovens en vaatwassers, zijn naadloos  ingebouwd in het geheel. 

Traditionele uitstekende handvatten maken plaats voor subtiele kliksystemen en greeploze keukenfronten, waardoor het design nog meer eenvoud uitstraalt. Ook slimme indelingen, royale werkruimten en handige opbergruimtes laten duidelijk zien hoe functioneel Scandinavische keukens zijn. Elk detail is zorgvuldig doordacht, ondanks het minimalistische karakter. Bij Tieleman Keukens helpen we u graag bij het ontwerpen van uw Scandinavische keuken. Bezoek onze unieke keukenshowroom

Plan een adviesgesprek

Lichtgroene Scandinavische keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Verlichting in een Scandinavische keuken

Scandinavische keukens zijn ontworpen om zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten maar ook hanglampen komen veel terug in deze keukens. Juist omdat de keukenstijl zo eenvoudig is, voegen de opvallende hanglampen stijl en sfeer toe in de Scandinavische keuken. Een ander veelgebruikte verlichtingskeuze is subtiele LED-verlichting. Vooral LED-strips onder kasten en planken zijn populair in de Scandinavische stijl. LED-verlichting is daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam, wat goed aansluit op het duurzame karakter van het Scandinavisch design.

Scandinavische keukens van Tieleman Keukens
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Accessoires voor een Scandinavisch interieur 

Ondanks hun minimalistische uitstraling hoeven Scandinavische keukens zeker niet kil te zijn! Vaak worden vloerkleden in het interieur gebruikt om warmte te creëren. Ook het gebruik van accessoires met natuurlijke motieven of planten zorgen voor een warm gevoel! Deze weloverwogen toevoegingen dragen bij aan een gezellige en uitnodigende sfeer, waarin men zich direct thuis voelt. We laten u graag zien hoe u zelf een Scandinavische stijl in uw keuken door kunt voeren. Laat u inspireren! 

Meer weten over Scandinavische keukens? 

Bent u net zo enthousiast als wij? En bent u benieuwd hoe u de Scandinavische stijl kunt toepassen in uw huidige of nieuwe keuken? Bezoek onze unieke showroom met meer dan 65 keukenopstellingen. Onze keukenspecialisten staan klaar om u te helpen met het uitkiezen van uw keuken. Om u nog meer van dienst te zijn raden wij u aan vooraf een afspraak te maken.

Maak een afspraak 

Lichte kleine Scandinavische keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Luxe grijze scandinavische keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Scandinavische houten keuken grijs groen
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Scandinavische houten keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Scandinavische roze keuken
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek
Scandinavische keuken met natuurlijk hout en (gebroken) wittinten
 • Kies een pagina
 • Mijn stijlboek