De Tieleman-keuken van Maarten van der Weijden: Samen voor Goud

De Tieleman-keuken van Maarten van der Weijden: Samen voor Goud

Terug naar blogs

Bij Tieleman Keukens zijn we trots op onze samenwerking met Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Als een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen en vastberadenheid, past Maarten perfect bij de waarden die wij hoog in het vaandel dragen. In dit blog nemen we je mee in het verhaal van de Tieleman-keuken van Maarten van der Weijden en hoe we samen streven naar goud.

Een Olympische Keuze

Maarten van der Weijden is niet alleen bekend om zijn indrukwekkende prestaties in het zwembad, maar ook om zijn inzet voor het goede doel. Na zijn overwinning op de Olympische Spelen in 2008, heeft hij zijn roem gebruikt om aandacht te vragen voor kankeronderzoek. Maarten overwon zelf leukemie en zijn verhaal is een bron van inspiratie voor velen.

Toen Maarten besloot zijn keuken te vernieuwen, was hij op zoek naar een combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en stijl. Als professioneel sporter begrijpt hij het belang van een goed gebalanceerd dieet en de noodzaak van een goed uitgeruste keuken om dit te ondersteunen. Tieleman Keukens bleek de perfecte partner om deze visie werkelijkheid te maken.

De Tieleman-keuken: Ontwerp en functionaliteit

Het werd geen gouden keuken, dat ging net iets te ver. Er is gekozen voor natuurlijke en rustieke kleuren en materialen. De keuken van Maarten van der Weijden is een toonbeeld van modern design en praktische bruikbaarheid. Bij het ontwerpen van de keuken hebben we nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat alle elementen aan zijn behoeften voldeden. De keuken beschikt over de nieuwste apparatuur, voldoende opbergruimte en een indeling die efficiënt koken mogelijk maakt.

De Tieleman-keuken is het centrale hart van de woning. Onder het motto 'het oog wil ook wat' is er gekozen voor een prachtige greeploze designkeuken 'model Way' uit het programma van de Italiaanse keukenleverancier van Tieleman, genaamd Snaidero. De kleurcombinatie beton look (texture grey) en hout (heartwood) zijn perfect op elkaar afgestemd en verbinden de keuken met de rest van de woning. 

Gebruiksgemak, duurzaamheid en design staan ook centraal bij de gekozen keukenapparatuur. De kookplaat heeft uiteraard een geïntegreerd afzuigsysteem (model Novy Easy Pro). De ruime koel- en vrieskasten zijn van Liebherr. De multifunctionele oven, het koffieautomaat en de vaatwasser zijn van Siemens. De Quooker Flex in ronde zwarte uitvoering kan natuurlijk ook niet ontbreken en is de kers op de taart in alle gebruiksgemakken.

Een van de opvallende kenmerken van Maartens keuken is het gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen die duurzaamheid en esthetiek combineren. Het aanrechtblad is gemaakt van beton (in de kleur Robusto van Evolve), een innovatief materiaal dat bekend staat om zijn krasbestendigheid en hittebestendigheid. Dit zorgt ervoor dat de keuken er niet alleen prachtig uitziet, maar ook bestand is tegen intensief gebruik.

Samen voor Goud

Het partnerschap met Maarten van der Weijden heeft een diepere betekenis dan alleen het leveren van een keuken. We delen een gemeenschappelijke visie van toewijding, uitmuntendheid en het streven naar het beste en daarbij het ondersteunen van de gemeenschap. Maarten's inzet voor kankeronderzoek is een belangrijke pijler in zijn leven, en we zijn vereerd om een steentje bij te kunnen dragen aan zijn missie.

Tieleman Keukens steunt al meer dan 60 jaar vergelijkbare goede doelen die even zo belangrijk zijn als de Maarten van der Weijden Foundation, als onder andere KIKA, de Daniël den Hoed Kliniek, het KWF,  Hospice Calando en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Duurzaam en Maatschappelijk en Verantwoord Ondernemen staat bij Tieleman Keukens hoog in het vaandel. Op allerlei manieren onderneemt Tieleman op een duurzame manier als het bouwen van een duurzaam pand met een WKO installatie en zonneweg (parkeerterrein) en inmiddels ruim 1.500 zonnepanelen. Op productniveau werkt Tieleman met leveranciers die energiezuinige en duurzame producten leveren. De link met Maarten was hierdoor snel gelegd.

Inspiratie voor thuis

Maarten van der Weijden’s keuken is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een bron van inspiratie voor anderen. Of je nu een professionele sporter bent of gewoon iemand die van koken houdt, de principes die we in deze keuken hebben toegepast, kunnen in elk huis worden geïntegreerd. Denk aan slimme opbergoplossingen, duurzame materialen en apparatuur die je helpt om gezond en efficiënt te koken.

Bij Tieleman Keukens geloven we dat een goed ontworpen keuken bijdraagt aan een gezondere en gelukkigere levensstijl. Maarten’s keuken is daar het levende bewijs van. Het is een plek waar hij gezonde maaltijden kan bereiden voor zichzelf en zijn gezin, en waar hij nieuwe recepten kan uitproberen om zijn dieet te optimaliseren.

Onze helden van de keukenmontage

De Tieleman-keuken van de familie van der Weijden werd uiteraard gemonteerd door de eigen vakmensen van Tieleman. Stuk voor stuk gaan zij ook voor goud en met als één doel; een tevreden klant. "Wat een vaklui" geeft Maarten aan. "Ze werken heel netjes, zijn beleefd, overleggen waar nodig en zijn perfectionistisch, wat een helden." 

Conclusie

De samenwerking met Maarten van der Weijden is een mooi voorbeeld van hoe passie, doorzettingsvermogen en vakmanschap samenkomen. Bij Tieleman Keukens zijn we trots op de keuken die we voor Maarten hebben ontworpen en gerealiseerd. Het is een ruimte die niet alleen functioneel en stijlvol is, maar ook een symbool van onze gezamenlijke inspanningen voor een betere toekomst.

Samen streven we naar goud – in de keuken en daarbuiten. Door te investeren in kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, hopen we een positieve impact te hebben op het leven van onze klanten en de bredere gemeenschap. Maarten van der Weijden is voor ons een inspiratiebron, en we zijn vereerd om deel uit te maken van zijn reis.